tiistai 20. tammikuuta 2015

4vee synttärit

Kun kerran luvattiin niin kirjoitellaanpa. Meinasin kyllä ettei huvita ;) Eli nuorempi tytär täytti 4 viime viikolla. Koko viikko olikin vilskettä leivontahommissa.  Se etu tästä työvuorosta (04-11:30) on että on hyvin aikaa leipoa ja laittaa. Tytön toivomuksena oli pupukeksejä, suklaakakkua ja kaakaota sekä vaahtokarkkeja. Kaakaosta sitten luovuttiin, ihan siitä syystä ettei meillä olisi ollut sopivia mukeja 10lapselle :D Lapsia oli omat mukaan lukien kahdeksan, koska kaksi sairastui. Riittihän sitä siinäkin :D Tyttö oli onnellinen juhlistaan, sehän tärkeintä.

Tein elämäni ekan kerran macarons-leivoksia, kaksi satsia onnistu ihan ok, yx meni roskiin. Mutta se oli kyllä ihan oma moka. Hyvä llytää laaista kun taikina on valmis että -Heiii, mikäs valkuainen täällä on.... puuh.

Murotaikinan maustoin kanelilla ja siitä leivottiin pupukeksejä, lisäksi perinteisiä helppotekoisia suklaa keksejä.

Kakku oli todellakin pelkkää suklaata :D Pohja oli kostea, ei sokerikakkupohja. Piimää, kahvia, voita ja kuivat aineet. Täyteiksi 100g valkoista suklaata, 100g maitosuklaata ja 200g tummaa suklaata! Suklaat paloiteltiin eri kulhoihin.  Lämmitettiin kiehumispisteeseen 3dl kuohukermaa, kaadettiin puolidesiä valko- ja maitosuklaan päälle, 2dl tumman suklaan päälle! Annettiin olla 30sek, sitten sekoitus ja kakuan väliin. Lopou tumma suklaa kakun päälle! Helppoa ja hyvää!

Kinkkuvoileipäkakku kostutettiin lihaliemellä, täyte 1 purkki kurkkusalaattia, paprika, sinappia ja vähän majoneesia, täyte 2 kinkkua ja tuorejuustoa. Kuorrutus maidolla jatketulla sulatejuustolla. Hyvää oli.

Kalavoileipäkakku kostutettiin kalaliemellä. Täyte 1 oli lämminsavulohta, tuorejuustoa ja ranskankermaa. Täyte 2 mätitahnaa (ohuesti, järkky suolaista) ja keitettyä kananmunaa.  Kuorrutus tillillä ja sitruunalla maustettua majoneesia. Molemmissa kakuissa oli 5kerrosta leipää, eli kaksi kerrosta kumpiakin täytteitä. Maistui tämäkin vieraille.

Oli kiva onnistua, kerrankin lähes mikään ei menny pieleen :D Loppuun kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti