sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Jouluelämää

Tämä kirjoitus taas koskee enemmän sitä elämää kuin lankoja ;) Viikko on ollut taas kiireinen. Hassua kun ekaksi on viikkoja ettei tapahdu mitään ja sitten onkin viikko kun jokaiselle illalle on tekemistä. Maanantaina meillä kävi vieraita, vihdoinkin alkaa olla täälläkin sellaisia tuttuja joilla voi kyläillä, puolin ja toisin. Se ei ole "vanhana" enää niin helppoa hankkia ystäviä. Kuten olen huomannut. Ja nykyisetkin tuttavat ovat oikeastaan tulleet sitten vasta lasten kautta. Mutta kiva että jotain edes. Ennen lapsia oli koiraharrastus ystäviä mutta lasten myötä koiraharrastukset on jäänyt, valitettavasti. Lauantaina kuitenkin käytiin koiramme kasvattajalla juhlistamaas kulunutta vuotta ja hänen saamaa palkintoa kasvatustyöstään.
Ostin ihan ruokakaupasta amarylliksen. Itseltäni varastoista löytyi siihen ruukku ja sitten vähän rautalangasta ja tähtiköynnöksestä sekä rautalangasta ja helmistä väkersin vähän koristetta :D Tälläisen vein kasvattajalle lahjaksi.

Tiistaina ollin lasten kanssa joulutapahtumassa seurakuntatalollamme, joulupuuroa, askartelua ja joululauluja. Viime viikon lopulla myös koristeltiin pipareita :) Tulevalla viikolla pitäisi vielä leipoa niitä lisää, sillä toivottavasti saamme tupperin Hello Kitty muotit käyttöön ;) Ja pitäähän niitä kokeilla!


Keskiviikkona kävin mieheni kanssa teatterissa! Ei todellakaan ole mikään meidän "normi" harrastus! Taisi olla eka kerta seitsemän ja puolenvuoden taipaleemme aikana ;) Sitä ennen kävin vähän joululahja ostoksilla ja hemmottelemassa itseäni. (salaa mieheltäni ;))
SUSHIA! Tämä on niin mun suosikki makuni. Syön sitä kyllä todella harvoin mutta ehkä siksi se pysyykin niin superherkkuna! Nyt mieheni on kyllä alkanut puhumaan että hankkisimme tarvikkeet ja tekisimme sushia ite, sopii :D (mieheni on siis kokki, jos tätä sattuu lukemaan joku muukin :))
Teatterissa kävimme katsomassa Rajan, joka on siis Riikka Pulkkisen kirjaan perustuva näytelmä. Ja näytelmä oli aivan yhtä mahtava ja ajatuksia herättävä kuin kirjanakin. Alkusyksystä luin Pulkkisen kaksi ensimmäistä kirjaa, Totta ja Raja. Totta oli hyvä mutta Raja aivan mielettömän hyvä. Innolla sitten odotin seuraavaa kirjaa joka syyskuussa ilmestyi, Vieras. Loppuviikosta luin kirjan loppuun ja täytyy sanoa että en kyllä ollut vaikuttunut :/ Jos tuon olisin lukenut ekana niin olisi muut kyllä jäänyt lukematta. Höh. Kirja oli liian outo, teksti liian hyppivää, outoja rivivaihtoja ja sanan toistoja jotka ei kyllä mulle aienneet, mahtoiko ne sitten olla liian taiteellisia juttuja tavikselle ;)

Torstaina olinkin töissä 15tuntia ja täytyy myöntää että liika oli. Perjantain teinkin töitä ihan "viimeisillä voimillani" kotona pikku päikkärit ja tyttöjen kanssa nukkumaan jo ysin maissa! Lauantaina vähän leivoin, pasteijoita. Tein taikinankin ihan ite ja onhan ne erimakuisia kuin kuin kaupan taikinasta. Tänään sitten oltiinkin kokoperheen voimin luistelemassa! Mieheni hankki luistimiet jo viime talvena ja kävikin luistelemassa esikoisemme kanssa. Minulla oli samat luistimet kuin edellisellä luistelu kerralla, ostettu ysiluokalle! Eli sellainen 14 vuotta sitten! Edellisestä luistelukerrastakin taisi olla yli kymmenen vuotta, auts! Kuhan nuo jalat tottuu niin aivan ihana harrastus, vihdoinkin jotain jota voi tehdä koko perheen voimin =)
Nuorimmaisen ensimmäinen kosketus jäähän!
 
Esikoisella sujui hyvin viime talvena harkkariluistimilla nyt oli "oikeat" ja hiukan oli vielä tasapaino hakusessa :)
Iltapäivällä käytiin vielä jouluruoka ostoksilla ja täytyy kyllä vaan todeta että hullua. Vakeä ei kyllä kaupoissa ollut kun tyydyttiin oman kylän Lidliin ja Supermarkettiin. Citymarketissa olisi varmasti ollut hiukan toinen meininki! Mutta mielettömästi saatiin kyllä rahaa uppoamaan :/ Täytyy tosin todeta että siinä oli kyllä ihan ensi viikon ruokaostoksia eikä pelkästään jouluruokaa. Melkosta kulutusjuhlaa! Joululahjojen hankinnassa olemme kyllä olleet supermaltillisia, mikä oli tarkoituskin. Lapsille kertyy roinaa muutenkin, eihän se tavara määrä edes mahdu mihinkään jo nytkään. En kyllä hankkinut lahjoja kenelläkkään "ylimääräiselle". Olisin halunnut tehdä lahjoja monellekkin ihmiselle ja ideoita kyllä oli mutta se on myöhäistä nyt! Suurena tavoitteena pidän sitä että ensi vuonna saan lähetettyä minulle tärkeille ihmisille jotain mitä itse olen tehnyt. Nyt se on sitten kirjoitettu! :)

-Suvi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti