torstai 4. huhtikuuta 2013

Pipo ja huivi tilauksesta

Ystäväni on jo aikoja sitten vihjannut haluavansa tuubihuivin ja siihen sopivan pipon. Joskus siitä puhuimme, että minulta oli tälläinen vihje mennyt ihan ohi. 3 viikkoa sitten hän sanoi että asia voisi olla taas ajankohtainen. No minulla oli nyt aikaa joten lupasin tehdä. Toin hänelle kasan lehtiä, valmiista ohjeesta on toiselle niin paljon helpompaa tehdä. Hän löysikin sopivan huvin, pipo täytyi sitten itse soveltaa.
Kävimme yhdessä lankakaupoilla ja koska tiedän että ystäväni ei harrasta käsitöitä niin ajattelin olla järkyttämättä häntä "oikean" lankakaupan valikoimalla ja hinnoilla... Päädyimme sitten paikalliseen sekatavara kauppaa jossa on laaja valikoima Novitan lankoja. Itse en ole varmaankaan pariin vuoteen mitään Novitan langoista neulonut. Hinnat on niissäkin jo melko korkeat, lankojen laatu on vaihtelee, saatavuus vaihtelee, lankavalikoima muuttuu vähän turhan nopealla syklillä ja värejä muutellaan kovin usein. Toki minulla Novita lankojakin löytyy ;) (mitäpä lankaa ei löytyisi)

Ystäväni päätyi puolen tunnin harkinnan jälkeen puro batikkiin. Joka on siis 100%akryyliä (yök) mutta yllättävän "puuvillamaista". Harkinta oli hermoja raastavaa, värien valinta ja langan laadun valinta oli todella vaikeaa :D Ja ennen kaikkea meillä oli shoppailu "kavereina" 4vee, 3vee ja 2*2vee :D

Täytyy kyllä todeta että lankaa oli todella mukava neuloa, se oli sopivan liukasta ainakin knit pron puikoille. Värihän nyt on mun mielestä "kamala", koska en ole sinisen ystävä. Vaikka sinisen ja ruskean yhdistelmä kyllä silmääni miellyttääkin. Väreistä tykkäävät ovat sanoneet että on mahtavat värit.

Huivin ohje oli "suoraan" SK 2/2013 Tosin ohjeessa huivi oli tehty huomattavasti paksummasta langasta, loin silmukoita tähän huiviin 200 ja se oli juuri passeli määrä. Tässä vielä ohjekuva ja kuvat lehdestä. Siellä oli myös maininta huvia voi pitää myös "nurja"puoli ylöspäin.


Siis nää kuvat on väärinpäin, argh. No olkoon eiköhän se noistakin näy.


Ekassa kuvassa näkyy siis ennen purkamista. Huivin päättelykerroksella siis nurjat silmukat päästettiin "karkaamaan" ja näin saatiin tuo "reikä" raita :)

Pipon sitten sovelsin päästäni =)

Luo 100s neulo 2o2n sopivasti, ite tein n.8cm (ehkä)

mallineule *1n 3o 1n 4o 1n* toista vielä 9 kertaa, toinen kierros *1n lk, nosta yksi neulomatta, neulo kaksi o yht. nosta neulomaton neulottujen yli, lk 1n 4o 1n* toista 9 kertaa.
 Toista näitä kahta kierrosta ja lisäksi tee palmikon kierto 4o kohtaan joka viides kierros nostamalla 2s apupuikolle taakse, neulo 2o, neulo apusilmukan silmukat o.
Jatka tätä kun pipo on sopivan pitkä. Itse tein n. 24cm, 10palmikonkiertoa. Kavenna sitten silmukoita muutaman kierroksen aikana, vedä lanka läpi n. 12 viimeisestä silmukasta.Olen kyllä kovin tyytyväinen tähän settiin, harmi kun ei koskaan itelleen tajua tehdä tälläisiä :P Toivottavasti saajakin tykkää!

Nyt puikoilla on sateenkaari revontulihuivi, sekä pienen pojan bökät. Himottais neuloa jotain vielä tulevalle kummipojallekkin, ristiäiset on kolmen viikon päästä, saapa nähä mitä ehtii ;)
Hiukanko ärsyttää mutta mun ompelukone meni sitten ilmeisesti rikki. Se heitti ohjelmat ihan sekaisin, siksak-ohjelmalla tulee suoraa ja muilla ohjelmilla se ei edes poimi alalankaa mukaan, mur! Arvatkaa menikö takuu umpeen 2kk sitten. "ruma sana" Ei tuo kone kyllä tykännyt tuon trikoon ompelemisesta juurikaan ollenkaan... Nyt sitten pitäisi miettiä olisiko varaa hankkia vähän parempi kone kun tämä ompeluinnostus ja ehkä jo taitokin on kasvanut! "Haaveilee saumurista..." Mutta tuohon kyllä tarvitaan lottovoitto :/ Kenosta olin voittanut eilen 0,50€...ei ihan vielä riitä :P

-Suvi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti