lauantai 27. heinäkuuta 2013

Hunaja-valkosipulikurkut

3kg kurkkua
1,5l vettä
4,5dl etikkaa
3dl hunajaa
9rkl hienoa merisuolaa
valkosipulin kynsiä(1kynsi per pieni purkki/isompaan sitten enemmän)
mustapippureita
tilliä

Pese ja desinfioi kiehuvalla vedelle purkit ja kannet. Viipaloi kurkut. Laitan purkin pohjalla 1-2 mustapippuria. Täytä purkki kurkuilla koon mukaan joko puolet tai 1/3osaa. Laita väliin valkosipulin kynsiviipaleita ja tilliä, lisää kurkkuja ja taas vs:a ja tilliä. Täytä purkit aivan täyteen, painele kurkkuja käsin alemmaksi.
Kiehauta vesi, etikka, suola ja hunaja. Täytä purkit aivan piripintaa liemellä. Kansi tiukasti kiinni. Anna jäähtyä. Tarkista kansi ja laita kylmään. Syömävalmiita n. 2viikossa!

En ole itse vielä kerennnyt kurkkuja maistamaan, samalla reseptillä olen kyllä tehnyt kurkkuja muutama vuosi sitten. Silloin tosin homma karkasi käsistä tuon valkosipulin suhteen, nyt hillitymmin! Viikon päästä sitten avaan purkin ja laitan tänne vielä makuarvion! :D

-Suvi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti