perjantai 16. elokuuta 2013

Hyvä äiti pisteitä! ;D

Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin niin oltiin menossa tyttöjen kanssa kokeilemaan balettia. No siellähän me käytiin maanantaina ja molemmat oli aivan myytyjä! Jo ennen tuntia käytiin ostamassa ihan oikeasta tanssitarvike kaupasta viralliset baletin harjoitustossut! Liioittelua, ehkä :) No sitten jo siellä kattelin balettipukuja, ne olisi maksanut 26-30€ olisi myös voinut ehkä tilata tämän henkkamaukalta.
Tai tämän lindexiltä
Molempien hinnat alle 20€ mutta olishan se nyt ollut aivan liian helppoa! ;)

Joten ompelinpa sitten ite!
Löysin baletti/jumppaasun ohjeen Suuri Käsityö 8/2010 lehdestä ja ohje oli vielä sellainen ns. helppo ohje. Eli siinä oli vaihe kerrallaan koko asun ompelu. Joten olihan se yritettävä!
Ensin kangaskauppaan, reilusti puuvillaelastaania, erehtymisen varaksi ;) Nyt on sitten kangasta vielä pariin seuraavaankin jumppa-asuun! Sitten tarvittiin framilon nauhaa, jota ei tietenkään ollut. Kyselin että eikö sitä voi millään korvata, myyjä myi mulle sitten silikoninauhaa ja jälkikäteen voin sanoa että ei toiminut ei.
Sitten piirrettiin kaavat ja aseteltiin ne kankaalle.

Ohje koko ajan hollilla! Ompelemisessa tuli ongelmia juuri tuon silikoninauhan kanssa, sillä se tarttui neulaan ja koneeseen niin ettei kangas liikkunut! Ei ymmärrä. Kävin tänään paikallisessa kangasliikkeessä kun lanka loppui ja siellä oli myös tätä oikeaa framilon-nauhaa. Huomasin heti että se oli paljon ohuempaa, eikä niin "tahmeaa". Pikkasen oli myös hakusessa kaksoiseneulalla ompeleminen, mutta siitä sitten selvittiin, kiitos ex-ompelijatar ystävätteren!

Kaavat oli myös aivan jättikokoisia :( Kuulinkin jälkeen päin että SK:n ohjeet on usein isoja. Sitten piti vielä pienentää vähän ex-temporee. Ja silikoni nauha kauluksessa taittaa kauluksen rumasti, pah. Haasteensa toi myös se että puvut puetaan kaula-aukosta, eli aukon oltava riittävän suuri mutta siitä tuli jo liiankin suuri :( No onhan mulla kangasta ja nyt myös oikeaa nauhaa, kaippa se on otettava uusiksi vielä jossain välissä, huoh.



Hörselö-mekot olikin jo omasta takaa :) Kappahlin 5€ löydöt! :)

Äidin balleriinat <3

-Suvi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti