lauantai 5. tammikuuta 2013

Ompelua!

Eilen iski taas pitkastä aikaa hirvee ompeluhimo! Tai ehkä se alkoi perjantai iltana kun sorruin noshshoppiin ja tilasin kankaita ;) Eli onhan nuo vanhat nyt käytettävä tai tulee kuittailua tuolta isännältä! (eikä mitenkään ystävismielistä) Ja päätin oikein ylittää itseni ja ommella ensin meidän makkariin verhot! Makkarin pintaremontti valmistui puolivuotta sitten ja verho kangaskin on jo kohta vuoden odotellu! Mutta parempi myöhään... ;D
Mulla on tuollainen todella halpa, marketti ompelukone. Ja toistaiseksi se on kyllä ihan hyvin riittänyt. Nyttemmin kun olen innostunut ompelemaan trikoota niin jousto-ompeleen ompelusta se ei oikein tykkää :P Mutta toistaiseksi toistaiseksi yritetään tuolla pärjätä. Jos sitä enemmän innostuu ja oppii niin sittenhän sitä on hankittava laadukkaampi kone, saumurillahan sitä saisi tehtyä vaikka mitä mutta sen investoistiin ei kovin pian ole varaa :( Pitänee tutkailla jos joku vaikka haluaisi lainata konettaan joskus niin pääsisi kokeilemaan ja opettelemaa. Saumurilla en ole kyllä koskaan edes neulonut!

Verhoikangas on Ikeasta. Se nyt ei ehkä värillisesti ollutkaan niin lähellä tapetteja kuin olisin halunnut mutta kelpaa. Pidän siitä kuinka päivänvalo (jota ei juuri nyt kyllä paljoakaan ole) hohtaa lävitse valkoisista lehdistä. Ajaa asiansa eli pimentää huoneen kun tuo aurinko alkaa taas näyttäytyyn näilläkin leveyspiireillä.
Tytöille ajankulua että äiti saa ommella rauhassa. Joulun jälkeen on kyllä jo monesti ajatellut että sitä ei ole kovin järkevä kun hankkii ääntä päästäviä leluja ;D

Trikoopipoja Noshin kankaista olen siis ommellut. Yritin tehdä vähän erimallisia kuin ensimmäisistä. Pitempiä... Ja pitempiä niistä tulikin mutta sitten tuosta koosta tuli vaan liian tiukka kaksivuotiaalle :P Nyt täytyy etsiä siis pari pienempipäistä tyttöä joille pipot sopisi :) Alla olevista kankaista syntyy ainakin kuvitelmissani seuraavaa kuumilmapalloista liivimekot (Hui!), ruskeasta kukkapupukankaasta on jo rahapussukka tullutkin ja vielä siitä ainakin kännykkäpussia haaveilen! Ja ehkä laukkua! Bambeista ja suloisista pupuista ei vielä tarkkoja suunnitelmia ole. Posti tuo ensi viikolla lisää trikoota ja sitten ihan uutta ommeltavaa minulle eli velouria :)

 
Nuorimmainen pujottaa "hemmiä" ja esikoinen pelaa prinsessadominoa :) Jotain puuhaa noille on kai nytkin keksittävä kun näyttää taas tappeluksi menevän, huoh. Tosin just tällä hetkellä leikitään ihan sovussa... hetki! Sitä voisi vaikka askerralla kaksivuotissynttärikutsuja, viikon päästä mun vauva täyttää jo kaksi, mihin tämä aika... ? Isäntä asentaa uutta WC-pönttöä... ja siitä ei sen enempää! (Ei ole koskaan tehnyt, ei ole koskaan nähnyt ko. asiaa tehtävän, mutta uskoo selviytyvänsä, huoh, Ja ammattimiestähän ei tähän tarvita... Harkitsin kyllä kotoa pakoa tyttöjen kanssa koska tästä tulee pitkä ja kiroilun täyttämä päivä ja pahimmassa tapauksessa vielä ilman juoksevaa vettä...)
Ruuanlaittopuuhiinkin sitä on alettava, pitänee vaan toivoa että silloin on jo sitä vettä... Eilen paistelin koko perheen suosikkeja, jauhemaksapihvejä :P Kera ihan perinteisen voilla ja vehnäjauhoilla suurustetun sipulikastikkeen!

-Suvi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti