sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Pöllöilyä!

Tämän viikon projekti oli pöllöpipot!
Maanantaina olin vapaalla, nuorimmaisella oli 2vee tarkastukset, sekä neuvolassa että hammaslääkärissä. Päivälle sitten tyttöjen kanssa käytiin Ilossa. Eihän sitä nyt voi lankakauppaa ohittaa. Mulla on jo syksystä lähtien ollut mielessä että olisi kiva neuloa tytöille jotkut hauskat pipot. Ilosta sitten mukaan tarttui Cool flammea sekä M&K paljett lankaa (valkoinen akryylilanka, jossa paljetteja).
Mulla oli tuo pöllöidea jo omaan pipoon, mutta niinhän tässä äidin elämässä aina käy, että sen mitä itelleen on suunnitellu, saakin lapset! Hahmottelin pöllön kaavion paperille ja lähdin neulomaan.
Aluksi ajattelin että tupsusta tuli liian massiivinen, ja onhan se iso, mutta toisaalta se myös saa pipon asettumaan nätisti.

Alkuperäinen suunnitelmani oli että olisin virkannut nuo pöllön silmät ja nokat... mutta mulla ei ollut muka mustaa lankaa! Ja sitten ehkä vähän laiskuuskin iski kun muistin että mullahan on huopaa!
Strasseja halusin tuohon alunperinkin ja niitä metsästinkin nettikaupoista ja en ainkaan helpolla googlailulla löytänyt ommeltavia strasseja muualta kuin helsinkiläisestä askarteluliikkeestä. Hobbypointissa ei ollut nettikauppaa, vaan piti sähköpostilla tilata. Ja kaiken lisäksi maksaminen onnistui vain postiennakolla!!! Melko vanhanaikaista :/ Ja superkallista :/ Mutta sitä kun strasseja oli saatava, niin minkä voit ;)
Toiseen pipoon tupsulangaksi riitti melkein lankojen jämät mutta lisäksi sekä toiseen tupsuun käytin jotain vanhaa novitan pinkkiä "muovi"lankaa jossa oli paljetteja. En nyt millään muista mikä langan nimi on kun vyötekin oli jo kadonnut!
Ajattelin että olisin niitä enemmänkin tuohon laittanut mutta sitten pipossa olikin jo kaikenlaista niin strassien määrää piti vähentää. Mutta ihan kivan näköisiä ne tuossa on :D

Pöllöpipo ohje
lanka cool flamme 100g ca, 100m 51%villa 49%akryyli 1kerä
sekä m&k paljett lanka, vähän
puikot koko 6 pyörö, pipo neulotaan suljettuna neuleena
pipojen koot 47cm, 2vee ja 50cm 3vee

Luo (52)56 silmukkaa cool flammella, ota mukaan paljetti lanka ja neulo 2 kierrosta 2o2n joustinta. Jätä paljettilanka pois. Aloita sitten kaavion mukaan pöllön neulominen pipon etu osaan. Jatka takana joustinta "pöllön" kaulaan asti. Jonka jälkeen aina oikeaa. Neulo pöllön valmiiksi saatuasi n. 5cm aina oikeaa. Ota mukaan myös paljettilanka. Aloita sitten kavennukset. Neulo *(12)13o 2o yht* toista 3kert, neulo *(11)12o 2o yht* toista 3kert... jatka kunnes silmukoita jäljellä 12 ja vedä lanka läpi.

Tupsukehikon halkaisija n.11cm. Kiinnitä tupsu. Päättele langat. Leikkaa huovasta pöllölle silmät ja nokka, liimaa kuumaliimalla pipoon. Sommittele strassit pöllöön ja ompele kiinni.

*mulla on siis tuo pöllökaavio pdf:nä mutta en osaa lisätä sitä tähän! :/, palaan asiaan*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti