tiistai 5. helmikuuta 2013

Cup cakes ja Cake pops

Lauantaina minulla oli tosiaan vaatekutsut. Kyseessäoli me&i-kutsut, eli ruotsalaisten äitien mallisto lapsille ja naisille. Syksyllä en oikein heidän mallistostaan innostunutkaan mutta nyt kyllä oli muutama ihanuus, enemmän kuin budjetti kesti. Mopo ei kuitenkaan karannut :D Mekko äidille ja tytöille tunikat yhdet paidat on tytöille ainakin vielä saatava. Harmitti vaan kun ei oikein ollut mätsäävää alaosaa :P Pitänee harkita ;)

Muffinsseja eli kuppikakkuja tosiaan innostuin tekemään. Ostin jo syksyllä kuppikakku kirjan mutta en ollut vielä oikeastaan ohjeita ihan tarkasti kokeillu.
Ensimmäiseksi mua houkutti nämä domino-kuppikakut. Taikinan sekaan tuli jo domino murua ja sulatettua suklaata. Kypsyminen meinasi olla ongelma ja ahneuksissani täytin vuuat hiukan liian täyteen. Ei se pysynytkään muodossaan niin hyvin kuin luulin :) Kuorrutuksessa margariinia, tomusokeria ja dominomuruja! Ihan hyviä... saatan tehdä toistekkin.

Näiden nimi oli prinsessakuppikakut. Nimi tuli lähinnä kirjan kuvaan laitetusta koristeesta. Ohjeessa houkutti taikinaan tullut kahvi ja kaakaojauhe sekä suklaamurut. Ihan ei niin kohonnut kuin olisin halunnut, jäi aika litteiksi :/ Kuorrutus margariinia, philadelphia juustoa, valkoista suklaata sulatettuna sekä tomusokeria. Nämä oli ehdottomasti parhaimman makuisia :P Ehdottomasti teen uudelleen.
Nämä on pähkinämuffinsseja. Taikinan sekaan laitettiin saksanpähkinä rouhittuna/jauhettuna. Määrä oli avoin, maun mukaan, ja itse raaskin ostaa sitä vain 100g ja maku jäi mielestäni aavistuksen verran miedoksi, enemmänkin olisi kestänyt! Uunissa sen sijaan kohosivat upeasti, lähes täydellisiksi. Kuorrutteeseen oli tarkoitus tulla margariina, philadephiaa, tomusokeria ja kinuskikastiketta. Itseäni alkoi jo margariinin määrä hirvittää ja laitoinkin kuorrutteeseen vain philadephia juustoa. Myös tomusokerin menekki yllätti, luulin pääseväni pitkälle 2 rasialla, mutta noup! Joo, määrät oli tosiaan 450g(paketissa on 500g!!!) sekä 16dl!!! siis järkyttävää! Ihan noin paljon en laittanut mutta kuitenkin vähän kävi vähiin. Siksi laitoinkin tähän kuorrutteeseen joululta jäänyt vaaleanpunaista, mansikanmakuista tomusokeria sekä sitä kinuskikastiketta. Väri oli ruma ja makukin jäi laimeaksi. Pursotuksiinkin yritin kehitellä jotain uutta mutta enpä viitti kehua tuollakkan! Kyllä näitä söi mutta tuskin teen uudestaan!

Sen lisäksi olen jo pitemmän aikaa halunnut kokeilla kakkutikkareiden tekemistä :P
Oli tarkoitus että kutsuille olisi tullut enemmänkin lapsia, mutta sitten tuli flunssaa ja känkkäränkkää :( Eli omille oli runsaasti herkkuja! Kakkutikkareihin siis leivotaan suklaakakku. Kakku jäähdytetään ja murskataan! sekään laitetaan tuorejuusto-voi-tomusokeritahna. Sitten jääkaappiin pariksi tunniksi. "Mönjästä" muotoillaan palloja, jotka isketään tikun nokkaan ja sitten uitetaan sulatettuun suklaaseen ja lopuksi strösseleihin/nomparelleihin! Noudatin tätä ohjetta. Tekeminen oli helppoa, ohje oli hyvä, ainoa mikä krakasi oli tikut! Ostin kaupasta perjantaina varrastikkuja hätävaraksi. Luotin siihen että tiimarista olisi saanut jäätelötikkuja tai muita sopivia, mutta eipä saanut. Olisi pitänyt käydä kaupungissa sinooperissa, mutta enhän mä nyt niin osannut ajatella. Varrastikkuun taikina oli aika painava ja eka versio katkaisikin koko tikun. Lyhensin tikkuja muutaman sentin ja kyllä ne sitten jäähdyttyään tuossa hyvin pysyi. Maku oli... no... kuten vieraillekkin totesin niin tunne oli kyllä kuin olisi raakaa taikinaa syönyt! Menee varmasti lapsille, eiköhän näitä joillekkin synttäreille väsätä :) Kuhan saadaan oikeita tikkuja!

Kuppikakkujen tekemisestä mä kyllä tykkään :) Olenkin ajatellut, jos sitä tarttee ajatella, että mahdollisiin ristiäisiin leivon kyllä kakun sijasta kuppikakkuja :D Ei meillä kyllä ole tyttöjenkään ristiäisissä perinteistä täytekakkua ollut vaan juustokakut.

Neulonta töissä kesken on edelleen yhdet sukat ja sitten vähän ystävänpäiväylläreitä! Jotka toivottavasti valmistuu ajoissa ;) Huomenna pitäisikin tyttöjen kanssa askarrella ystävänpäiväkortteja <3 Ja viikonloppuna mä saan ihanan, ihanan ystävän kylään! Aivan mahtavaa :D


Sunnuntaina käytiin katsomassa 5viikon ikäisiä hovawartin pentuja, melkoisia riiviöitä!
Pennut asuu täällä.

-Suvi-

1 kommentti:

  1. Jee! Tullaan tullaan! Täällä innokkaana näppäimistö sauhuaa, niin saa sitten viikonloppuna levätä! =D

    VastaaPoista